Спа процедурите – наслада за тялото и душата

Защо да се поглезим със СПА?

Спа процедурите определено са едни от най-често използваните форми за релаксация, с които да отделите време за себе си и да се почувствате специални. Те съществуват още от древността, а самият термин СПА в превод означава “здраве чрез вода”.

Днес съществуват редица спа терапии, вариращи от парна баня до финландска сауна, инфрачервена сауна, солна стая и други. Въпреки че имат различен ефект върху нашето здраве, те ни карат да се чувстваме заредени с нови сили и позитивна енергия.

Какви са ползите от спа процедурите ?

Ето кои са главните ползи от спа процедурите

Намаляват стреса

Натовареното ежедневие често оказа негативно влияние върху нашето психологическо състояние. Това от своя страна води до високи нива на стрес и напрежение. Спа процедурите са в състояние да ни помогнат. Чрез тях можем да се отпуснем и отдадем на пълноцен релакс за ума и тялото.

Подобряват кръвообръщението

Научно доказано е, че докато сме във водата, сърцето ни работи по-усилено и става устойчиво на различни заболявания. Ето затова подлагането на спа процедури спомага за подобряване на кръвообръщението и по-добрата работа на сърцето.

Осигуряват пълноценен сън

Спа процедурите са ненадминато средство за борба с безсънието. Отпускането на мускулите и успокояването на тялото чрез спа процедури спомага за постигане на блаженство, което от своя страна води до по-пълноценен сън.

Видове спа процедури

Ето от кои спа процедури да се възползвате по време на Вашата СПА почивка.

Парна баня с ароматерапия

Парната баня е влажния вариант на финландската сауна, обикновено излъчва топлина около +45 градуса , при влажност на въздуха близка до 100%. Тя е превъзходен начин за прочистване на тялото от вредни вещества. Същевременно така се осигурява и противовъзпалително, болкоуспокояващо и хидратиращо действие. Благодарение на ароматизиращата система се създават допълнителни сетивни удоволствия.

СПА и Уелнес в Аква Спа Хотел Златоград
Парна баня в Аква Спа Хотел Златоград

Финландска сауна с ароматерапия

Във финландската сауна се поддържа температура на въздуха от+ 80 градуса. Изградена от ароматна дървесина, в комбинация с редуване със студена вода е много благоприятна за детоксикацията, за подобряване на тонуса, кръвообръщението и засилване на имунната система. Сухият въздух и високата температура облекчават мускулната болка, подобрява сърдечната дейност и кръвното налягане. Използването на суха сауна помага за изгаряне на около 300 калории и загуба на килограми.

СПА и Уелнес в Аква Спа Хотел Златоград
Финландска сауна с ароматерапия в Аква Спа Хотел Златоград

Инфрачервена сауна

Инфрачервената сауна е вид сауна, която използва светлина за генериране на топлина. Инфрачервената сауна може да се използва от всички. При нея тялото се затопля директно, без да се загрява въздуха около вас. Ако температурата в класическата финландска сауна /80-100 градуса/ е висока за вас, тук ще бъдете обгърнати от нежна топлина , без да се натоварва сърцето и дихателната система.

Солна стая

Солната стая пресъздава атмосфера, максимално близо до природата. Целта е да се неутрализира вредното влияние върху организма на редица неблагоприятни фактори – стрес, замърсяване на въздуха и околната среда, психическа и физическа натовареност, динамична работа.

Спа центърът в Аква Спа Хотел Златоград

В Спа центъра на Аква Спа Хотел Златоград може да се възползвате от тези спа процедури, както и от нашата лятна стая и зимна стая.

А идеален завършек на всички процедури е нашата релакс стаята, оборудвана с 3 подгряващи релакс шезлонга, уникално изработени от травертин.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Fields marked with an * are required.