Подходяща за всички възрасти

Солната терапия може и е препоръчително да се ползва от пациенти от всички възрасти. Провеждането на пълната сесия от около 15 процедури месечно, ще подготви дихателната ви система и тялото, като осигури повишена устойчивост на организма към широк спектър от инфекции. И това се случва, докато седите удобно и само вдишвате дълбоко в белите си дробове сухата сол.

Микроелементите втечняват секрета, насищат клетките с полезни йони, а в микрофлората на дихателните пътища се убиват вирусите и вредните бактерии. Така възпалението намалява, дихателните пътища се разширяват, облекчава се дишането, нормализира се белодробната функция. Изпаряващият се натриев хлорид подпомага дихателната система - в солната стая въздухът е необичайно чист от микробиологична гледна точка и не съдържа вируси и бактерии.

Изпълнен с миниатюрни солни частици - отрицателни солни йони - при вдишване този въздух върши положителната си оздравителна работа, като подобрява обменните процеси в организма, изтласквайки токсичните елементи и заменяйки ги с природни йони от естествен произход. Главната заслуга на солната терапия се състои в прочистването на органите и дихателната система.

Солна терапия

По време на сеанса соленият въздух увеличава насищането на кръвта с кислород. Солната терапия е клинично доказан, естествен, безопасен и полезен метод на лечение за всички възрастови групи. Тя е с антибактериален и противовъзпалителен ефект.

Ефектът за деца се получава при по-често посещение на солните стаи, не само, когато са болни децата, а и когато са здрави, за да се предотврати разболяване. Особено при деца с астма, за да има добър ефект, та дори и някои да се похвалят с отстраняване на астматичните помпички, се препоръчва посещение през ден.

Чист въздух

Въздухът от солни кристали повишава обменния процес в кръвта, а отрицателните йони помагат за нормализиране на функциите на мозъка.

Най-малкото нещо, което върши солта и възрастните могат да го усетят стоейки при децата е изтриването на умората и премахването на стреса. Балансирането на хормони е един новооткрит ефект от солните стаи и затова човек се чувства добре след престоя в тях.

Доказан метод за лечение

Установено е, че честото посещение в солни стаи повишава нивата на веществото окситоцин - основният елемент, участващ в положителните емоции на хората. Този ефект го има и при консумацията на сол, но той е много, много минимален. За 1 час престой в солната стая, получавате, толкова окситоцин, колкото да изядете 3 кг. сол.

Балансиране на хормоните

Продължителният престой в стаята повишава либидото, особено при жените. Изследванията показват, че жените, които ядат по-солено, се радват на по-пълноценен сексуален живот, защото натриевия хлорид повишава производството на тестостерон - хормонът, отговорен за либидото.

Ако желаете да се почувствате по-добре физически, психически и по-здрави, заповядайте в нашата солна стая в Аква Хотел Златоград!