8°C/°F
46.4°F/°C

Детска солна стая

Солна терапия на ново ниво

Лечението в солни стаи е толкова ефективно , че вече в други европейски държави, престоя в тях се заплаща от здравната каса.

От изключително значение е, че не се използва халогенератор, който е известен при масовите солни стаи и е с доказано вредно въздействие, поради необходимостта халогенераторите постоянно да се следят и поддържат, за да има положителен ефект върху здравето.

Направена по американска технология

Солната стая на Аква Хотел Златоград е направена по американска технология, така както се правят новите солни стаи в Европа с най–високо качество и с доказано най- добър ефект върху здравето. Важна информация за посетителите на стаята е, че тя е единствена по рода си в България, защото е с естествена хималайска сол. Това дава възможност престоят в нея да бъде по-продължителен, без ограничения във времето.

В познатите солни стаи, които са с халогенератор, престоят на деца е недопустим, защото се поема голямо количество сол, което има анти-лечебен ефект.

Американската технология, която използваме ние е нагряване на солта до определени градуси. В нашата стая има изградена система, при която, когато се нагрее хималайската сол започват да се отделят микро елементи – мед, манган, йод, желязо, специалното вещество окситоцин, селен и силиций. Всички тези елементи са много ценни за нашия организъм.

Солна терапия

Солната терапия може и е препоръчително да се ползва от пациенти от всички възрасти. Провеждането на пълната сесия от около 10-20 процедури месечно ще подготви дихателната Ви система и тялото, като осигури повишена устойчивост на организма към широкия спектър от инфекции. И това се случва докато седите удобно, само вдишвате дълбоко в белите си дробове сухата сол. Тя втечнява слузта, насища клетките с полезни йони, а микрофлората на дихателните пътища се очиства от прах и вредни бактерии. Така възпалението намалява, дихателните пътища се разширяват, облекчава се дишането, нормализира се белодробната функция.

Чист въздух

Изпаряващият се натриев хлорид подпомага дихателната система – в солната стая въздухът е необичайно чист от микробиологична гледна точка и не съдържа прах, микроби и гъбични спори. Изпълнен с миниатюрни солни частици – отрицателни солни йони, при вдишване този въздух, върши положителната си оздравителна работа, като подобрява обменните процеси в организма, изтласквайки токсичните елементи и заменяйки ги с природни йони от естествен произход. Главната заслуга на солната терапия се състои в прочистването на органите на дихателната система.

Доказан метод за лечение

По време на сеанса соленият въздух увеличава насищането на кръвта с кислород. Солната терапия е клинично доказан, естествен, безопасен и полезен метод на лечение за всички възрастови групи. Тя е с антибактериален и противовъзпалителен ефект.

Ефектът за деца се получава при по-често посещение на солните стаи, не само, когато са болни децата, а и когато са здрави, за да се предотврати разболяване. Особено при деца с астма, за да има добър ефект, та дори и някои да се похвалят с отстраняване на астматичните помпички, се препоръчва посещение през ден.

Въздухът от солни кристали повишава обменния процес в кръвта, а отрицателните йони помагат за нормализиране на функциите на мозъка.

Балансиране на хормоните

Най-малкото нещо, което върши солта и възрастните могат да го усетят стоейки при децата е изтриването на умората и премахването на стреса. Балансирането на хормони е един новооткрит ефект от солните стаи и затова човек се чувства добре след престоя в тях.

Установено е, че честото посещение в солни стаи повишава нивата на веществото окситоцин – основният елемент, участващ в положителните емоции на хората. Този ефект го има и при консумацията на сол в храните, но той е много, много минимален. За 1 час престой в солната стая, получавате, толкова окситоцин, колкото консумацията на 3 кг. Сол.

Продължителният престой в стаята повишава либидото, особено при жените. Изследванията показват, че жените, които ядът по-солено, се радват на по-пълноценен сексуален живот, защото натриевия хлорид повишава производството на тестостерон – хормонът, отговорен за либидото.

Ако желаете да се почуствате по-добре физически, психически и по-здрави

Заповядайте в нашата солна стая!